Каква шейна да купя на детето?

Едно време не беше никак трудно да изберем шейна, нали? Имаше само няколко възможности – един модел дървена шейна, един модел Чук и Гек и няколко цвята пластмасови шейни, разбира се, производни на един и същ модел :)  Въобще разнообразието не беше силната черта на пазара за детски шейни. И с найлон си беше забавно, ако трябва да сме честни. Понастоящем нещата седят по един малко по пазарен начин – много марки, много модели, много цветове, много производители. И ако смехът по пистите си е същия, тогава къде е проблемът? Както при  всяка покупка, потенциалният купувач се води от няколко въпроса в горе-долу такава последователност:

Как си представям шейната?

Бихме препоръчали все пак да оставите поне част от избора в ръцете на детето!  Вие отдавна не сте в Играта :) Е,  ако търсите бебешка шейна, избирайте спокойно, но мъдро.

Как детето си представя шейната?

Оставете го да ви разкаже, намерете подходящите варианти и после изберете красавицата и/или най-бързата шейна заедно.  Ако искате да го изненадате, бъдете сигурни, че хлапето отново ще е щастливо.

Какво знаят другите в компанията за шейната?

Най-добрата реклама си е най-добрата реклама. Нищо не може да замени  добрия стар рекламен формат „Попитай приятел”. Тук нещата придобиват един все по-завършен вид :) За какво са приятелите, ако не за добри съвети?

Какво знае Mr. Google за шейната?

Сега да разширим познанията си по темата. Да, със сигурност в темата влиза и тази питателна статия. И Google със сигурност ви пратил тук.  Имаме наистина много модели.  Така че,  доверете ни се. Когато пуснете търсене, като резултат ще се появят сайтове за детски стоки. В повечето изборът се припокрива, a цените варират.

На какъв модел да се спра?

Май всичко друго без моторните влизат тук. Разбира се, добре е да се съобразите първо с възрастта на детето, защото някои изискват по специфични умения. Не всяко дете има огън в кръвта :) Нека първата шейна да бъде купена, когато детето е на не по-малко от 9 месеца. Според SNOWRACE.net, ако има навършена една година, е още по-добрия вариант.

И така:

Бебешки шейни

бебeшка шейна StigaТук сме в зоната на бебешките шейни. Тези шейни могат да забавляват детето, докато стане на 3 години или килограмите му не надминат 35. В общия случай те са направени от пластмаса. В общия случай това е студоустойчива и висококачествена пластмаса.

Тъй като детето все още трудно би могло да има претенции, вие трябва да знаете какво да вземете предвид при избора.  Добрите инженери знаят, че бебешката шейна трябва да има облегалка, защото малките дечица все още не са съвсем наясно с думата координация и физическата величина земно притегляне. Дали е удобна или не ще прецените по физиономията и силата на плач, но предпазния колан е задължителен атрибут.

SNOWRACE.net съветва: Съвсем разбираемо в бебешките шейни не са предвидени спирачки. Ето защо, скъпи родители, поменете, че контролът върху шейната е ваша отговорност.

 

 

Класически шейни

Класическата шейна никога няма да излезе от мода. Класически наричаме шейните безволан – с рамка и седалка на известно разстояние от земята 

или тези наподобяващи бобслей, при които децата са максимално близо до земята за още по-истински усещания и големи усмивки. Тук, поради възрастта на детето, контролът ще отива все повече в неговите крака и ръце. Някои модели имат спирачки, които могат да се ползват и за управление.

Може да се каже, че това ще е първата им истинска среща с адреналина. Направени са предимно от олекотена пластмаса, за да може децата сами да се справят с пътя обратно нагоре по хълма. Всъщност лекотата в тази категория е доста важна характеристика!

Ако не е конструирана за двама души, шейната от този клас може да издържи до около 60 кг.

На тези шейни децата ще се чувстват страхотно от 3 до 8-9 годишна възраст, освен ако преди това не са решили да минат в една друга категория на зимните забавления –  шейни с кормило.

 

 

спортна шейна с кормило Stiga

Шейни с кормило

Най-ранната възраст, на която е добре детето да седне зад кормилото на такава шейна е 4 години. И то, ако шейната е пластмасова с кормило и спирачки. И тук има модели с две места  –  за две хлапета или родител и хлапе. Не досаждайте много-много, ще станете за смях в квартала.

Някой ще попита къде отиде добрият стар Чук и Гек. Разбираемо в повечето страни, с изключение на бившите комунистически,  тази легендарна шейна съвсем не е известна по този начин. Това не означава обаче, че популярните там отстъпват по качество или дизайн. Даже напротив.

Ако детето вече е навършило 5 години, спокойно може да влезете в категорията шейни с кормило тип Чук и Гек. Тук производители от Швеция (Stiga), Норвегия (Hamax) и Русия (Снегокат) ще отговорят на всяка ваша претенция.

Технологиите отличават един производител от друг. Дизайнът също не е за пренебрегване. Шведската компания Stiga въведе в почти всички модели от серията Snowracer иновативната система Curve Ski System за по-добра маневреност, по-добър контрол без да се губи от удобството.

SNOWRACE.net съветва: Високите скорости са примамливи за всички, ето защо препоръчваме носенето на каска, когато решите да достигнете нови нива на екстремни усещания!

Сами разбирате, че поради по-екстремния начин на експлоатацията на тези шейни, в производствения процес ударението е поставено и върху здравината. Олекотената стомана и студоустойчивата пластмаса са написан закон за почти всички производители, които държат на качеството. При някои пластмасата им не трепва и при минус 40, даже 50 градуса. Но дори и този акцент не тежи достатъчно, че да затрудни децата - шейните тип Чук и Гек тежът в порядъка на 6-8 килограма.

Няма да забравим и слайдерите

Това сякаш е следващото поколение на добрия стар найлон :) Нищо общо, разбира се! Шейните слайдери са здрави и дупето ви няма да измръзне нито да се посини.

SNOWRACE.net съветваСтудоустойчивата пластмаса няма да ви подведе, но ние препоръчваме "карането" да се случва в по-открити пространства, където посоката на въртене няма особено знаение.

Колко дълго време може да се използва  шейната?

Ако питате нас, няма възраст. Ние с удоволствие бихме опитали всеки един модел, в който можем да се вместим без да изглеждаме много комично. Ако сте със шапка  и шал, никой няма да ви разпознае :)

На коя марка да се доверя?

Няма как четири десетилетия опит в производството на шейни да не се отразява в усмивките на децата, опитали от удоволствието да притежават STIGA. Шведската компания не пести никакви усилия и средства, за д осигури максимално сигурно снежно приключение за децата.

Норвежката компания Hamax също е глобален лидер в забавлението за деца, когато стане дума за шейни. Удобството на ползване и характеристиките се допълват от брилянтен дизайн и цветове.

Някой ще попита къде е немската машина? Тук са, разбира се, и са представени доста добре от Alpen Gaudi. Имат представител във всяка една категория. Немските шейни са здрави и бързи като националния отбор по футбол на Германия. Само материалът е различен - висококачесвен HDPE и стомана :)

Колкото е упорита руската зима, толкова здрави са шейните на АРГАМАК Снегокат. Руската машина не признава граници - нито човешки, нито природни. С тази шейна дори и при най-екстремните условия ските ще останат под ваш контрол, защото меката пластмаса, от която са направени остава еластична дори и при - 40 градуса! Дори и в 21 век тази стока е дефицитна, поради особеностите на „руския лов” (или маркетинг).

Големият турски производител PILSAN е страхотен не само, когато темата са играчки, но и в осигуряването на зимни забавления за децата. Семплите модели на шейните PILSAN със сигурност ще донесат много усмивки на децата ви.

Винаги може да се доверите на немското качество, нали. От KHW няма да ви подведат. Нека вашето бебе се запознае от първо пързаляне с бялата зима :)

Колко струва шейната?

Цените зависят от кой, къде и как е произведена шейната.  Нямаме нищо против, но е факт, че не всичко се произвежда в Китай. Ние бихме инвестирали в бъдещето  - здрава шейна. Няма смисъл всяка година да излизате с нова шейна на пистата. От най-евтините слайдери до най-скъпите разликата не е чак толкова голяма, че да лишите детето от заслужена смешна зима. Както се казва инвестирате в радост и смях, не просто в уред.

Какъв цвят да е шейната?

Има цяла наука за цветовете.  От опита с нашия каталог ще ви кажем, което едва ли ще ви изненада, че производителите залагат на класиката – синьо, червено и черно. Разбира се има и розови, зелени, бели и др.  Ако искате да респектирате, изберете червено или черно. Ако шейната е за сладко момиченце, потърсете розов или бял вариант. Може би бялото не е добър вариант, ако искаме да ни виждат, докато се спускаме.

Откъде да купи шейната?

Не е задължително да е от SNOWRACE.net, но определено препоръчваме да си направите проучването в интернет. Сравнявайте асортимент, цени и качество, както само Интернет си знае.

Ние ли?

Ами ние бихме заложили на шведската стомана и разнообразие в моделите. Избираме Stiga. Освен всичко друго, за тях може лесно да намерите както аксесоари, така и резервни части.